Προσωπική ΑνάπτυξηΨυχολογία

???? Εάν δεν το ήξερες

η μακραίωνη σοφία της κινέζικης ιατρικής στην εικόνα και τα πορίσματα της σύγχρονης επιστήμης είναι ακριβώς τα ίδια! Το μυαλό και το σώμα δεν χωρίζονται, άρα το συναισθηματικό στρες σε όποια μορφή το βιώνουμε (θυμό, θλίψη, αγωνία, φόβο, άγχος, κτλ.) επηρεάζει και εξασθενεί το σώμα.

???? Εάν δεν έχεις διαβάσει

το βιβλίο του γιατρού Gabor Maté “Όταν το σώμα λέει όχι» στο συνιστώ. Μην περιμένεις κάποια μορφή συνταγογράφησης για κάποιο σύμπτωμα ασθένειας. Αντίθετα, θα αποκτήσεις μια άλλη οπτική για το πώς οι ασθένειες συνδέονται με κρυμμένο στρες που σχετίζεται με την έλλειψη κάλυψης βασικών σου αναγκών. Ίσως δεν πήρες την αγάπη, την φροντίδα, ή την προσοχή που σου άξιζε, ή ίσως να σε ακύρωναν, παραμελούσαν ή ακόμη και να σε κακοποιούσαν όταν ήσουν παιδί.

❤ Εάν δεν έχεις κάνει ποτέ ψυχοθεραπεία

μπορεί η διαδικασία να σε φοβίζει – και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Το ταξίδι της θεραπείας είναι μια βουτιά στα καταπιεσμένα συναισθήματά σου και τις ανεκπλήρωτες ανάγκες σου που ζητούν να ακουστούν και να φροντιστούν. Αν είχαν φωνή θα έλεγαν «αξίζω να……….» (με αγαπάς, με ακούς, με φροντίζεις, με στηρίζεις, με προσέχεις, με καθησυχάζεις, να…, να…, να…) – συμπλήρωσέ το ανάλογα.

Με αγάπη! ????❤️