Ομαδικές Συνεδρίες

Η δυναμική της ομάδας

Η ομαδικές συνεδρίες είναι μία ακόμη επιλογή ψυχοθεραπείας και σε μερικές περιπτώσεις είναι ιδανική για να εκφράσετε τα θέματα που σας απασχολούν και να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας.

Στην αρχή, η ιδέα του να βρεθούμε με άλλους αγνώστους και να μιλήσουμε για προσωπικά μας θέματα μπορεί να τρομάζει, αλλά η ομαδική θεραπεία έχει κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τις προσωπικές συνεδρίες.  Για παράδειγμα, τα άλλα μέλη της ομάδας μπορεί να σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις ή να προτείνουν τρόπους αλλαγής της κατάστασής σας και να σας καταστήσουν υπεύθυνους γι αυτό.

Η ουσία είναι ότι στην ομαδική θεραπεία θα σας δοθούν πολλές οπτικές γωνίες και θα υποστηριχθείτε και ενθαρρυνθείτε από όλα τα μέλη της ομάδας σε ένα ασφαλές και εμπιστευτικό περιβάλλον.

Δομή και Οφέλη

Οι ομάδες είναι κλειστές (όλα τα μέλη ξεκινούν και τελειώνουν μαζί) και δεν υπερβαίνουν τα 8 άτομα για να υπάρχει χρόνος για όλους να συμμετέχουν όλοι κάθε φορά.

Όσοι έχουν κάνει ομαδική ψυχοθεραπεία έχουν εκπλαγεί από το πόσο σημαντική είναι η στήριξη της ομάδας και πώς ακούγοντας τα άλλα μέλη της ομάδας βοηθήθηκαν οι ίδιοι να δουν τα δικά τους προβλήματα με άλλο μάτι ή και ακόμη να βρουν λύση.

Επιπλέον, η καθοδήγηση της ψυχοθεραπεύτριας και η διδαχή αποδεδειγμένων στρατηγικών για τη διαχείριση συγκεκριμένων προβλημάτων αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μου

Ο σκοπός των υπηρεσιών μου είναι να βοηθήσω τον συνάνθρωπό μου να βοηθήσει τον εαυτό του.  Η διαδικασία αυτή δεν δημιουργεί εξαρτώμενα άτομα, αντιθέτως στηρίζει την ενδυνάμωση των ανθρώπων εξού και η επιλογή του ονόματος: PK Empowerment!

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, είμαι στη διάθεσή σας!

Παναγιώτα Σ. Κοντολέων

Email

panagiota@kontoleon.com.gr

Τηλέφωνο

+30 6985551888

Συμβουλευτείτε με!