Ατομικές συνεδρίες

Συναισθηματικά Προβλήματα

Η βίωση όλων των συναισθημάτων, ακόμα και εκείνων που μας δυσκολεύουν όπως ο φόβος, ο θυμός και η θλίψη, είναι φυσιολογική και επιθυμητή.

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν η διάρκεια των αρνητικών συναισθημάτων είναι μεγάλη, διαβρώνει διάφορους τομείς της καθημερινότητάς μας (διαπροσωπικές σχέσεις, εργασία, προσωπική φροντίδα, κτλ.) και επομένως επηρεάζει την ποιότητα της ζωής μας.  Σε τέτοιες περιπτώσεις συχνά νιώθουμε αβοήθητοι και έχουμε άγχος, κατάθλιψη, ενοχή, χαμηλή αυτοεκτίμηση, έλλειψη εμπιστοσύνης, κ.α..

Η ψυχοθεραπεία βοηθά τη βίωση των συναισθημάτων δημιουργώντας συνδέσεις ανάμεσα σε αυτά και στις συμπεριφορές που τα προκαλούν, καθώς και στην επίγνωσή τους με στόχο την καλύτερη διαχείρισή τους.

Κοινωνικά Προβλήματα

Τα κοινωνικά προβλήματα επηρεάζουν προσωπικά το άτομο που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας.

Κάποια παραδείγματα είναι η παιδική κακοποίηση και εγκατάλειψη, η οικογενειακή βία, ο ρατσισμός, η έλλειψη στέγης, η εγκληματικότητα, η πείνα, η αντικοινωνική συμπεριφορά, η ανεργία, η σεξουαλική κακοποίηση, ο βιασμός, η εφηβική εγκυμοσύνη, ο λεκτικός-συναισθηματικός-σωματικός εκφοβισμός, κ.α.

Η ψυχοθεραπεία βοηθά στην εξεύρεση εναλλακτικών και κατάλληλων τρόπων αντιμετώπισης των αρνητικών επιπτώσεων των κοινωνικών προβλημάτων στο άτομο.

Προβλήματα στην Οικογένεια

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες επηρεάζουν τη δυναμική των σχέσεων ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.

Οι διαφορετικές απόψεις σκέψεις, συναισθήματα, συμπεριφορές και αντιλήψεις, αλλά και τα διάφορα αναπτυξιακά στάδια της οικογένειας οδηγούν συχνά σε δυσεπίλυτες έκδηλες ή άδηλες συγκρούσεις.

Η ψυχοθεραπεία βοηθά στην επίγνωση των αιτιών ή/και μοτίβων συμπεριφορών που προκαλούν τις οικογενειακές συγκρούσεις και προάγει υγιείς και αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισής τους.

Ψυχοσωματικά Προβλήματα

Πολλές φορές το άτομο εμφανίζει σωματικά προβλήματα τα οποία δεν έχουν καμία εξήγηση ή σύνδεση με κάποια ιατρική πάθηση.  Για παράδειγμα, ένας πόνος στο στήθος μπορεί να μην συνδέεται με ένα ιατρικό πρόβλημα και να είναι αποτέλεσμα άγχους.

Όταν τα συναισθήματα καταπιέζονται΄και ο πόνος ή η θλίψη δεν εκφράζονται με λόγια, θα εκφραστούν στο σώμα.  Όπως λέμε,η ψυχή “φτύνει” καταπιεσμένα συναισθήματα στο σώμα.

Μέσω της ψυχοθεραπείας το άτομο αποκτά καλύτερη επίγνωση και βαθύτερη κατανόηση της κατάστασης, και θα βοηθεί μαθαίνοντας νέους και εποικοδομητικούς τρόπους αντιμετώπισης και επίλυσης των προβλημάτων.

Προβλήματα Αυτοελέγχου

Αυτοέλεγχος είναι η ικανότητα του ατόμου να ελέγχει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά του όταν βρίσκεται αντιμέτωπο με πειρασμούς, αιφνίδιες ορμές και παρορμητικές συμπεριφορές.  Ένα σύνηθες δίλημμα είναι η επιθυμία κατανάλωσης ανθυγιεινών τροφών σε σχέση με την επιθυμία να έχουμε μια μακροχρόνια καλή υγεία.

Κάποιες παρορμητικές συμπεριφορές είναι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή χρήση ναρκωτικών, η βουλιμία, η βία και η επιθετικότητα, τα τυχερά παιγνίδια, τα παιγνίδια στο internet, η πυρομανία, η κλεπτομανία, κ.α.

Μέσω της ψυχοθεραπείας, το άτομο μαθαίνει να αναγνωρίζει τί πυροδοτεί αυτή τη συμπεριφορά και πώς να διαχειρίζεται τις παρορμητικές αυτές συμπεριφορές με ένα πιο πρόσφορο τρόπο.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μου

Ο σκοπός των υπηρεσιών μου είναι να βοηθήσω τον συνάνθρωπό μου να βοηθήσει τον εαυτό του.  Η διαδικασία αυτή δεν δημιουργεί εξαρτώμενα άτομα, αντιθέτως στηρίζει την ενδυνάμωση των ανθρώπων εξού και η επιλογή του ονόματος: PK Empowerment!

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, είμαι στη διάθεσή σας!

Παναγιώτα Σ. Κοντολέων

Email

panagiota@kontoleon.com.gr

Τηλέφωνο

+30 6985551888

Συμβουλευτείτε με!