Θεραπεία coMraΥγεία

ΣΧΕΣΗ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ-COMRA

Έχετε ποτέ σκεφθεί τί είναι πραγματικά ο πόνος; Μήπως είναι μία έκκληση βοήθειας από το σώμα;

Είτε πρόκειται για ημικρανία, ένα σπασμένο οστό ή ένα χρόνιο αρθριτικό πόνο, κατά βάθος «κλαίμε» από τον πόνο επειδή στην πραγματικότητα υπάρχει κάτι εκτός ισορροπίας. Τα παυσίπονα, αν και μπορούν να καταστείλουν προσωρινά τον πόνο, δεν κάνουν ουσιαστικά κάτι για να βοηθήσουν την επιδιόρθωση κατεστραμμένων ιστών, την αποκατάσταση ενός επιβαρυμένου νευρικού συστήματος, ή την αναγέννηση επώδυνων οργάνων ή αρθρώσεων.

Οι Τέχνες Ολιστικής Θεραπείας εξελίχθηκαν στο χρόνο ανάλογα με το ρυθμό της κατανόησής μας τόσο για την έννοια της υγείας όσο και για την έννοια της ασθένειας, ωστόσο πάντα ακολουθούσαν τη θεμελιώδη αλήθεια του Ιπποκράτειου Όρκου «…ποτέ για να βλάψω ή να αδικήσω…». Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι θα πρέπει να αλλάξουμε την οπτική μας γωνία από την καταστολή του πόνου μέσω επεμβατικών και επικίνδυνων μεθόδων, και να εστιαστούμε στη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων και επιστημονικών ανακαλύψεων για να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών κυττάρων προκειμένου να μπορέσει το σώμα αυτοθεραπευθεί. Με μια σημαντική ανακάλυψη στην ολιστική ιατρική τεχνολογία μπορούμε πλέον να πετύχουμε όχι μόνο διαρκή ανακούφιση από τον πόνο, αλλά και να το κάνουμε με τέτοιο τρόπο ώστε το σώμα να μπορέσει να θεραπεύσει την πηγή του πόνου.

Σημειώστε ότι οι ολιστικές θεραπευτικές μέθοδοι δεν ανταγωνίζονται η μία την άλλη! Αντ’αυτού, εάν χρησιμοποιούνται συνεκτικά έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας συνεργικής θεραπευτικής επίδρασης: το σύνολο είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών του!

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, ιατροβιολογικές έρευνες:

  • για τη δράση των Λέιζερ Χαμηλής Έντασης (LLLT)1,2 κατέδειξαν ότι το συνεκτικό Υπέρυθρο Φως μπορεί να διεισδύσει βαθιά στο σώμα και άμεσα να αποκαταστήσει το έλλειμμα ενέργειας σε κάθε είδος ασθενούς κυττάρου. Αυτή η επιπλέον ενέργεια όχι μόνο είχε αναλγητικά αποτελέσματα, αλλά επίσης διέγειρε την αναγέννηση των κατεστραμμένων ιστών.
  • Θεραπείες με στατικά και παλμικά Μαγνητικά Πεδία1,2 έδειξαν μεγάλη αποτελεσματικότητα σε παρόμοιο φάσμα περιστατικών και παθήσεων.
  • Θεραπείες με Έγχρωμο Φως (Φωτοθεραπεία)3 έδειξαν ότι αν και δεν διεισδύουν βαθιά μέσα στο σώμα, όπως το Υπέρυθρο Φως ή τα Μαγνητικά Πεδία, τα χρώματα δίνουν την εντολή έναρξης σε μια σειρά νευροχημικών μηνυμάτων που ενεργοποιούν τα βλαστικά κύτταρα προκειμένου να ξεκινήσει η αναγέννηση των κατεστραμμένων ιστών.
  • Τέλος, ο Υπέρηχος Χαμηλής Έντασης4 έχει γίνει γνωστός για δεκαετίες για την ιδιότητά του να προκαλεί μικροσκοπική κίνηση στα κύτταρα και να επιταχύνει τις φυσικές χημικές διεργασίες.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, Ρώσοι επιστήμονες πρότειναν την ιδέα της Μαγνητικής-Υπέρυθρης-Λέιζερ Θεραπείας (MIL-Therapy), και έως τη δεκαετία του 1990 συσκευές MIL-Θεραπείας εισήχθησαν στην κλινική πρακτική. Ένας συνδυασμός των δύο Χαμηλής Έντασης Ακτινοβολιών έδειξαν συνεργικές θεραπευτικές επιδράσεις που ξεπέρασαν εκείνες των μεμονωμένων ενεργειών.

Για παράδειγμα, η Θεραπεία MIL5:

  • μείωσε την ανάγκη για αναλγητικά στο 93% των μετεγχειρητικών ασθενών, από τις οποίες το 46% ήταν εντελώς ανώδυνες – χωρίς πόνο δίχως φαρμακευτική αγωγή.
  • Σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα του γονάτου παρουσιάστηκε 70% μείωση του πόνου μετά από δύο εβδομάδες καθημερινής Θεραπείας-MIL. Μετά από τρεις αγωγές με την Θεραπεία-MIL, 80% των ασθενών με οστεοαρθρίτιδα γόνατος μείωσαν τη χρήση των Μη Στεροειδών Αντιφλεγμονώδών Φαρμάκων (ΜΣΑΦ) κατά 70%.

Πολυάριθμες κλινικές δοκιμές εγκαθίδρυσαν τις Θεραπείες με Λέιζερ Χαμηλής Έντασης ως μια αποδεδειγμένη θεραπευτική μέθοδο σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών – όπως η οσφυαλγία, διάφορες νευροπάθειες, οστεοαρθριτικό πόνο στο γόνατο, για να αναφερθούμε σε μερικές από τις ασθένειες αυτές.

Το 2009 εφευρέθηκε η Θεραπεία-coMra, η οποία εξέλιξε περισσότερο την έννοια της συνεργικής αλληλεπίδρασης των ακτινοβολιών που αναφέραμε πιο πάνω. Αυτή η νέα θεραπεία συνδύασε συνεκτικά Λέιζερ Χαμηλής Έντασης, Μαγνητικά Πεδία, Έγχρωμο Φως/Φωτοθεραπεία και Υπέρηχο σε μία συσκευή και επέδειξε μια αξιοσημείωτη και μακροχρόνια ανακούφιση από τον πόνο σε χρόνιες ημικρανίες, νευραλγία τριδύμου, ινομυαλγία, έρπητα ζωστήρα και σκλήρυνση κατά πλάκας, για να αναφέρουμε μερικές παθήσεις. Σε περιπτώσεις φυσικής βλάβης στον ιστό όπως μετά από τραυματισμό, χειρουργική επέμβαση ή εκφυλιστικές αλλαγές (όπως οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο) η Θεραπεία-coMra επέφερε όχι μόνο ανακούφιση από τον πόνο, αλλά επίσης ταχύτερη ανάπλαση των κακώσεων και ανάκτηση της λειτουργίας του πάσχοντος οργάνου.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πώς λειτουργεί η Θεραπεία-coMra και τί μπορεί να κάνει για τις δικές σας ανάγκες και παθήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας για μία δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία! 🙂

References:
1Martin R. Laser-Accelerated Inflammation/Pain Reduction and Healing. Practical Pain Management. Nov/Dec 2003 3(6):20-25.
2Marovino T. Cold Lasers in Pain Management. Practical Pain Management. Sep/Oct 2004. 4(6):37-42.
3Amber, Dr Reuben, Color Therapy, New York, NY Noble Offset Printers Inc 1983
Anna Cocilovo, Colored Light Therapy: Overview of its History, Theory, Recent Developments and Clinical Applications Combined with Acupuncture, American Journal of Acupuncture, Vol. 27, No.1/2, 1999
4Douglas L. Miller, PhD, Nadine B. Smith, PhD, Michael R. Bailey, PhD, Gregory J. Czarnota, PhD, MD, Kullervo Hynynen, PhD, Inder Raj S. Makin, MD, PhD and Bioeffects Committee of the American Institute of Ultrasound in Medicine, Overview of Therapeutic Ultrasound Applications and Safety Consideration, Journal of Ultrasound in Medicine, April 1, 2012 vol. 31 no. 4 623-634
5Pashkov, B.A. 2004. Biophysics of Quantum Medicine. 2 ed. Moscow