Θεραπεία coMraΥγεία

Η αλλεργική ρινίτιδα (μαζί με το βρογχικό άσθμα) είναι η συνηθέστερη αλλεργική πάθηση “τύπου Ι” που μας φέρνει με τον ερχομό της η Άνοιξη και ταλαιπωρεί πολύ κόσμο.

Αρχικά, ας δούμε τί είναι γενικά οι αλλεργίες! Οι αλλεργίες είναι μια «ανώμαλη» αντίδραση του οργανισμού σε ουσίες οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι αβλαβείς (αλλεργιογόνα) και μπορεί να εισέλθουν στο σώμα με την εισπνοή, την κατάποση ή την επαφή στο δέρμα. Οι αλλεργίες εμφανίζονται όταν ο οργανισμός αναγνωρίσει ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ κάποιο ΑΚΙΝΔΥΝΟ στοιχείο του περιβάλλοντος σαν βλαβερό, και προσπαθήσει να το καταπολεμήσει – στρέφεται δηλαδή εναντίον του ίδιου του οργανισμού προκαλώντας αυτοάνοσες παθήσεις. Σε αυτά τα νοσήματα ανήκουν σοβαρές παθήσεις, όπως η νόσος του Crohn, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο λύκος. Όμως, αυτοάνοσες παθήσεις θεωρούνται και οι αλλεργίες, οι οποίες πολλές φορές παρουσιάζουν εποχικότητα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αλλεργιογόνο εκλαμβάνεται ως βλαβερό, και το ανοσοποιητικό παράγει ουσίες που τελικά αντιδρούν επί των διαφόρων οργάνων-στόχων, π.χ. τα μάτια, το δέρμα, τους πνεύμονες κλπ.

Τα πλέον σημαντικά αλλεργιογόνα της Άνοιξης είναι οι γύρεις και κατά δεύτερο λόγο τα ακάρεα της σκόνης, οι τροφές και τα δηλητήρια σφηκών και μελισσών.
Ο κύριος ιατρικός τρόπος αντιμετώπισης της αλλεργικής ρινίτιδας είναι φαρμακευτική αγωγή. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται επιλέγονται με βάση το είδος των συμπτωμάτων του ασθενή και τη βαρύτητά τους και χορηγούνται από το στόμα, ή είναι σε ενέσιμη μορφή, σε σταγόνες, ή και έμπλαστρα. Δυστυχώς, αυτή η προσέγγιση αντιμετωπίζει μόνο τα συμπτώματα και με την προσέγγιση αυτή το άτομο θα πρέπει να συνεχίζει να παίρνει φάρμακα για να καταστείλει τα συμπτώματα για το υπόλοιπο της ζωής του ή να μάθει να ζει με αυτά.

Εάν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και εξακολουθείτε να ταλαιπωρείστε από αλλεργικές παθήσεις – όπως αλλεργική ρινίτιδα, η Θεραπεία-coMra® προσφέρει μία εναλλακτική θεραπευτική λύση. Οι 4 θεραπευτικές ακτινοβολίες:
1. Χαμηλής Έντασης Λέιζερ
2. Φωτοθεραπεία
3. Χαμηλής Έντασης Υπέρηχος, και
4. Μαγνητικό πεδίο

έχουν ξεχωριστά επιδείξει ευεργετικά αποτελέσματα στην αναπαραγωγή των κυττάρων, φλεγμονές, ανακούφιση πόνου και την ανοσία στις ασθένειες, σε περιπτώσεις με πολύ διαφορετικές υποκείμενες παθολογίες. Όταν συνδυάζονται δε μαζί, έχουμε ανακαλύψει ότι το σύνολο/αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών του.

Ο μηχανισμός δράσης της Φωτοθεραπείας, είναι πολύπλοκος. Μειώνει την ικανότητα των δενδριτικών κυττάρων να παρουσιάσουν αντιγόνα, διεγείρει την απόπτωση των κυττάρων του ανοσοποιητικού, και αναστέλλει τη σύνθεση και απελευθέρωση του προφλεγμονώδους μεσολαβητή από διάφορους τύπους κυττάρων – όλα πολύ σημαντικά για τους αλλεργικούς ασθενείς. Με άλλα λόγια, η Φωτοθεραπεία ανακουφίζει από δακρύρροια, καταρροή και φτέρνισμα, ενώ το κόκκινο φως έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη ροή και την κυκλοφορία του αίματος. Παράλληλα, θεωρείται ότι καταστέλλει τη λειτουργία των κυττάρων που απελευθερώνουν ισταμίνη, οδηγώντας στη μείωση της φλεγμονής και των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την αλλεργική ρινίτιδα. Για τη συγκεκριμένη αγωγή (ενδορρινική φωτοθεραπεία), χρησιμοποιείται η Κεφαλή DeltaProbe, η οποία είναι ειδικά κατασκευασμένη για τις κοιλότητες του σώματος.

Το Χαμηλής Έντασης Λέιζερ και το Μαγνητικό Πεδίο ενεργοποιούν τα κυτταρικά ένζυμα τα οποία έχουν συνήθως εξαντληθεί ή μετουσιωθεί σε περιοχές με φλεγμονή λόγω της υποξίας (έλλειψης οξυγόνου) και της οξέωσης, με αποτέλεσμα να επιταχύνουν τον κυτταρικό μεταβολισμό. Αυτή η αυξημένη λειτουργία του κυττάρου οδηγεί σε σημαντική ενίσχυση της αυτοεπούλωσης του οργανισμού μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο αποκατάστασης που υπό άλλες συνθήκες θα απαιτούνταν. Η θεραπεία με Χαμηλής Έντασης Λέιζερ παρέχει την ενέργεια του φωτός σε συγκεκριμένους στόχους, συμπεριλαμβανομένων των ενδοβρογχικών ιστών, των τυμπανικών μεμβρανών, του αίματος και του δέρματος, δρώντας έτσι στοχευμένα για τη θεραπεία της αλλεργικής ρινίτιδας.

Ο Χαμηλής Έντασης Υπέρηχος αυξάνει την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της παραπάνω ενζυματικής δράσης στα κύτταρα, της ενδοκυτταρικής μαζικής μεταφοράς και άλλων βιοχημικών διεργασιών, μέσω μιας ασφαλούς μηχανικής διέγερσης.

Η Θεραπεία-coMra® είναι η μοναδική προσέγγιση παγκοσμίως, η οποία συνδυάζει και εφαρμόζει και τις 4 θεραπευτικές ακτινοβολίες ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, για άμεσα και μη τοξικά αποτελέσματα.
Η αγωγή της Θεραπείας-coMra® για την αλλεργική ρινίτιδα διαρκεί 12 λεπτά ημερησίως και είναι πανεύκολη στη χρήση και με σαφή απεικόνιση της εκτέλεσής της στον Οδηγό Χρήσης! 🙂

Πηγές
Leonard Bielory, MD, Complementary and alternative therapies for allergic rhinitis and conjunctivitis, Dec 18, 2014, PubMed, US National Library of Medicine

Tuma E, Rothenfusser S, Hartmann G, Wollenberg B. Identification of CD11c+ myeloid dentritic cells in adenoids and in nasal mucosa of patients with and without allergies. Laryngorhinootologie.2002 Aug;81(8):580-5.

2007 Elsevier, Ultraviolet light phototherapy for allergic rhinitis, Journal of Photochemistry and Photobiology B: Biology 87 (2007) 58–65