Θεραπεία coMraΥγεία

Η οστεοπόρωση είναι μια συνηθισμένη πάθηση, ιδιαίτερα στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Είναι μία πάθηση που κάνει τα οστά λιγότερο συμπαγή, δλδ πορώδη, αραιά και πιο εύθραυστα, εκθέτοντας το σκελετό σε κίνδυνο καταγμάτων. Οι περιοχές του σκελετού στις οποίες εμφανίζονται συχνότερα οστεοπορωτικά κατάγματα είναι η σπονδυλική στήλη, τα ισχία, τα πλευρά και οι καρποί. Τα οστεοπορωτικά κατάγματα προκαλούν όχι μόνο πόνο και δυσκινησία, αλλά σε μεγάλης ηλικίας ασθενείς μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές, όπως η ανάπτυξη λοιμώξεων αναπνευστικού ή ουροποιητικού λόγω της αδυναμίας άμεσης κινητοποίησης.

Η Θεραπεία-coMra έχει δράσει αποτελεσματικά σε περιπτώσεις οστεοπόρωσης, δεδομένου ότι τα οστά ΔΕΝ είναι στατικά, αλλά ΟΥΤΕ και αδρανή. Υπάρχει μια φυσιολογική διαδικασία μεταβολισμού και αναδιαμόρφωσης των οστών μέσω των οστικών κυττάρων που βρίσκονται μέσα στα οστά, τα οποία είναι ΕΝΕΡΓΑ και συνεχώς απομακρύνουν οστίτη ιστό από το σκελετό (οστική αποδόμηση) και τον αντικαθιστούν με νέο οστίτη ιστό (οστεοποίηση). Στη διαδικασία αυτή, το ασβέστιο των οστών αυξάνεται και μειώνεται σε μια φυσιολογική ισορροπία, η οποία όταν διαταράσσεται δημιουργείται η οστεροπόρωση.

Η Θεραπεία-coMra ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ τις πολύπλοκες διεργασίες για την επίτευξη του σωστού ρυθμού της ανάπτυξης και διαφοροποίησης των οστών μέσω των 4 θεραπευτικών ακτινοβολιών της – Χαμηλής έντασης Λέιζερ, Φωτοθεραπεία (LEDs), Μαγνητικό πεδίο, και Χαμηλής έντασης υπέρηχο. Οι 4 αυτές ακτινοβολίες δρουν συνεκτικά, ενεργοποιώντας τις μεταβολικές διαδικασίες των οστών, δεδομένου ότι η κύρια δράση των ακτινοβολιών αυτών γίνεται σε κυτταρικό επίπεδο. Ως αποτέλεσμα, η Θεραπεία-coMra βοηθάει στην εξισορρόπηση της διαταραγμένης διαδικασίας αναδιαμόρφωσης των οστών, επιβραδύνοντας και αναστρέφοντας την οστεοπόρωση.

Ένα από τα παραδείγματα της αποτελεσματικότητας της Θεραπείας-coMra στην αντιμετώπιση οστεοπόρωσης μετά την εμμηνόπαυση, είναι μία 63χρονη γυναίκα. Για πάνω από 50 χρόνια υπέφερε από σκολίωση στο κάτω μέρος της πλάτης, με αποτέλεσμα την πλάγια κλίση των γοφών και άνισο μήκος ποδιών, με κλίση του κορμού στα δεξιά. Στα 50 της διεγνώσθη με οστεοπενία και στα 55 της έκανε ολική αρθροπλαστική στο αριστερό της ισχίο. Στα 56 της ξεκίνησαν οι αρθριτικοί πόνοι στη μέση, και αυτή τη φορά το δεξί ισχίο και το δεξί γόνατο.

DXA

Όπως βλέπετε και από τις απεικονίσεις DXA, τον Μάρτιο του 2011 γίνεται διάγνωση οστεοπόρωσης, με μέτρηση της Οστικής Πυκνότητας (Κεντρομελική DXA) T-Score: -2.5. Για περίπου 11 μήνες η ασθενής ξεκίνησε τη Θεραπεία-coMra με ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο και μέσα στους πρώτους 4 μήνες, η ασθενής είχε αισθητή μείωση του πόνου και της δυσκαμψίας και ως αποτέλεσμα αυξήθηκε η κινητικότητά της, η αντοχή της και είδε βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου. Τον Φεβρουάριο του 2012 έκανε εκ νέου μέτρηση Οστικής Πυκνότητας, με T-Score: -2.2. Μέσα σε 11 μόλις μήνες, η οστεοπόρωση βελτιώθηκε σε οστεοπενία!

Είναι αξιοσημείωτη η ανταπόκριση του οργανισμού στη Θεραπεία-coMra, δεδομένου ότι βοηθά μη τοξικά και μη επεμβατικά στη μείωση της οστικής απώλειας, υποβοηθώντας και στηρίζοντας τον οργανισμό στις ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ του διαδικασίες. 🙂