Προσωπική ΑνάπτυξηΨυχολογία

Δημιουργική εικονογράφηση με χιούμορ και σεβασμό σε όλους όσους έχουν τη δύναμη να έρχονται στις συνεδρίες και να δουλεύουν με τον εαυτό τους! Γιατί το χιούμορ είναι θεραπευτικό.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Πολλές μελέτες συμφωνούν ότι το γέλιο είναι ένα φυσικό φάρμακο για την ψυχική υγεία και το απόλυτο φάρμακο ανακούφισης από το στρες.

Κάποια από τα πολλά οφέλη του γέλιου είναι οι:

❤ Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος: Οι θετικές σκέψεις οδηγούν στην απελευθέρωση νευροπεπτιδίων, χημικών ουσιών του εγκεφάλου που είναι γνωστό ότι καταπολεμούν το άγχος, το στρες και άλλες σχετικές ψυχικές παθήσεις.
❤ Ανακούφιση από τον πόνο: Ένα καλό γέλιο κάνει το σώμα σας να απελευθερώνει φυσικά παυσίπονα, ανακουφίζοντας έτσι από τον σωματικό πόνο.
❤ Θετικότητα: Η καλή αίσθηση του χιούμορ μπορεί να σας βοηθήσει να αλληλεπιδράσετε και να συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους. Οι θετικές σκέψεις και οι καλές σχέσεις μπορεί να σας βοηθήσουν να τα βγάλετε πέρα ξεκολλώντας το μυαλό σας από δύσκολες καταστάσεις.
❤ Βελτίωση της διάθεσης: Το γέλιο μπορεί να ανεβάσει σημαντικά τη διάθεσή σας μειώνοντας το άγχος και την κατάθλιψη, κάνοντας σας πιο ευτυχισμένους.

Καλή εβδομάδα, με αγάπη και ελπίδα!! ?❤

Πηγή

Advances in Physiology Education: “Humor, laughter, learning, and health! A brief review.”