Προσωπική ΑνάπτυξηΨυχολογία

Ένα Πάσχα αλλιώτικο από τα άλλα, όμως εξίσου όμορφο και σαγηνευτικό. Όλα εξαρτώνται από το πώς βλέπει ο καθένας από εμάς το ποτήρι: μισογεμάτο ή μισοάδειο; Οι δρόμοι είναι άδειοι, ναι, αλλά τα σπίτια γεμάτα. Δεν υπάρχουν «μισά» σ’ αυτήν την εξίσωση γιατί στην ουσία όλοι είναι εκεί που έχουν ΕΠΙΛΕΞΕΙ να είναι. Και τί πιο όμορφο από το να είσαι δίπλα στον/ην σύντροφό σου, τον/ην σύζυγό σου, τα παιδιά σου, τον/ην συγκάτοικό σου, ή κάποιο άλλο αγαπημένο ή φιλικό πρόσωπο; Ακόμη κι όταν κάποιος ζει μόνος στο σπίτι, έχει επιλέξει για παρέα τον εαυτό του – την καλύτερη παρέα μιας και μόνο αν τα βρεις με τον εαυτό σου μπορείς να τα βρεις και με όλους τους άλλους. Αν λοιπόν δυσανασχετείτε γιατί κλειστήκατε στα σπίτια σας, ας το δείτε σαν μια ευκαιρία να κάνετε μια ενδοσκόπηση κι ας ξαναγνωριστείτε με τον εαυτό σας και με τους ανθρώπους που τόσα χρόνια έχετε επιλέξει να έχετε δίπλα σας. Αξιολογείστε τί είναι σημαντικό για εσάς και πού ίσως τους θεωρούσατε δεδομένους και μπαινοβγαίνατε στο σπίτι σαν αυτόματα όντα ξέροντας ότι πάντα θα είναι εκεί.

Προσωπικά, ποτέ δεν είχα εκτιμήσει τόσο πολύ τον πρωϊνό ήλιο στην καθημερινή μου βόλτα στην παραλία, και δεν είχα δώσει ποτέ τόση προσοχή στην ανθισμένη πασχαλιά της γειτονιάς, τη θάλασσα που πότε είναι θυμωμένη και πότε γαλήνια, ή από πού φυσάει ο αέρας και πώς τον νιώθω στο πρόσωπό μου . Δεν πρόσεχα ποτέ τους ανθρώπους που περνούσαν δίπλα μου, ενώ τώρα τους κοιτώ στα μάτια και ανταλλάσσουμε καλημέρες. Για να μην πω για την αίσθηση της αγκαλιάς…

Ναι, τίποτα και κανείς δεν θα είναι ίδιο όταν αρθούν τα μέτρα. Και λοιπόν; Έχουμε όλοι την ευκαιρία να είμαστε μια ΚΑΛΥΤΕΡΗ έκδοση του εαυτού μας, χωρίς υποκρισία και γεμάτοι ταπεινότητα, καλοσύνη και ευγνωμοσύνη.

Καλό Πάσχα αγαπημένοι μου φίλες και φίλοι!! ❤️??