Θεραπεία coMraΥγεία

Οι δύο συχνότερες χρόνιες φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου είναι η Ελκώδης Κολίτιδα (ΕΚ) και η Νόσος Crohn (ΝΚ), οι οποίες διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους παρ’ όλο που εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία. Η ΕΚ συνήθως προσβάλλει το εσωτερικό τοίχωμα (βλεννογόνο) του παχέος εντέρου, ενώ η ΝΚ μπορεί να προσβάλλει όλο τον πεπτικό σωλήνα και πάχος του εντέρου και συχνά εντοπίζεται αποσπασματικά στο λεπτό έντερο. Τα σαφή αίτια που προκαλούν τις γαστρεντερικές φλεγμονές δεν έχουν γίνει ξεκάθαρα στην κλασσική ιατρική και η πιο γνωστή θεωρία αφορά την υπερβολική απάντηση του ανοσοποιητικού σε εχθρικά μικρόβια του εντέρου. Ως αποτέλεσμα, αντιμετωπίζοντας το σύμπτωμα και μόνο δεν είναι αρκετό για τα κατάλληλα θεραπευτικά αποτελέσματα.

Συμπτώματα, Φάρμακα και Παρενέργειες
Κάποια από τα συνήθη συμπτώματα που διαφέρουν ανά ασθενή και περίπτωση, περιλαμβάνουν πυρετό, πόνο, διάρροια, απώλεια βάρους, σιδηροπενική αναιμία, αλλά και πληθώρα άλλων συμπτωμάτων από άλλα όργανα του σώματος. Η κλασσική ιατρική προσέγγιση αποτελείται από φαρμακευτικές ή χειρουργικές επεμβάσεις αναλόγως της κλινικής εικόνας και φυσικά διαιτητικές προσαρμογές. Δυστυχώς, η συνταγογράφηση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (αμινοσαλικυλικά και κορτικοστεροειδή) μπορεί να μειώσει κάποια συμπτώματα αλλά τα φάρμακα αυτά έχουν μια σειρά από παρενέργειες. Για παράδειγμα, κάποια αμινοσαλικυλικά, έχουν συσχετιστεί με προβλήματα στους νεφρούς και το πάγκρεας, ενώ τα κορτικοστεροειδή, στις καλύτερες των περιπτώσεων με οίδημα, νυχτερινές εφιδρώσεις, αϋπνία, κ.α. Τα ανοσοκατασταλτικά έχουν επίσης σοβαρές παρενέργειες, οι δε χειρουργικές επεμβάσεις έχουν αρκετές επιπλοκές με τις οποίες δυστυχώς ο ασθενής καλείται να μάθει να ζει με αυτές (ΕΚ: ήπια ακράτεια, επεισόδια φλεγμονής του ρεζερβουάρ,κ.α., ΝΚ ανάλογα με την περιοχή: απόφραξη, ακράτεια, συρίγγια ή αποστήματα, κ.α.).

Μη Τοξική και Μη Επεμβατική Προσέγγιση!
Εκτός από συγκεκριμένη διατροφική προσαρμογή και άσκηση για τη μείωση του στρες – και κυρίως κολύμβηση που διεγείρει την πέψη και ενισχύει το ανοσοποιητικό -, υπάρχει ακόμη μία φυσική, μη επεμβατική και μη τοξική θεραπευτική προσέγγιση στις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου, η Θεραπεία-coMra®. Οι τέσσερις θεραπευτικές της ακτινοβολίες έχουν αποδεδειγμένα αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα, κυρίως το χαμηλής έντασης, ή κρύο λέιζερ, και ο υπέρηχος.

Κλινικές έρευνες της διεθνούς βιβλιογραφίας από τη δεκαετία του 1960 έχουν αποδείξει ότι το κρύο λέιζερ μειώνει τη φλεγμονή, η οποία είναι το κυρίως σύμπτωμα αλλά και επιπλοκή των νόσων της ΕΚ και ΝΚ. Το κρύο σχεδόν υπέρυθρο λέιζερ της Θεραπείας-coMra® είναι απόλυτα ασφαλές και αποτελεσματικό δεδομένου ότι διεισδύει στα μιτοχόνδρια του κυττάρου και ενεργοποιεί μία σειρά χημικών διαδικασιών παραγωγής τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP) που είναι το απαραίτητο συστατικό και «καύσιμο» του οργανισμού σε κυτταρικό επίπεδο. Σαν αποτέλεσμα, η παροχή αυξημένης ΑΤΡ στα κατεστραμμένα κύτταρα τα ενεργοποιεί και τα θέτει σε λειτουργία για γρήγορη επούλωση. Ταυτόχρονα, ενεργοποιεί την αύξηση των φλεγμονωδών μεσολαβητών, όπως των ουδετερόφιλων, μακροφάγων και λεμφοκυττάρων, και έτσι επιταχύνει και καταπολεμά τη φλεγμονώδη διαδικασία. Με τη μείωση της φλεγμονής, η επένδυση του εντέρου είναι λιγότερο επιδεινούμενη και ως εκ τούτου επουλώνεται πολύ πιο γρήγορα.

Η αγωγές της Θεραπείας-coMra® για τις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου είναι εύκολες στην εφαρμογή από τον ιδιώτη στο σπίτι αλλά και τον επαγγελματία στο ιατρείο, και διαρκούν από 20 έως 40 λεπτά ημερησίως. Για περισσότερες πληροφορίες αναφερθείτε στον Οδηγό Χρήσης/τμήμα Γαστρεντερολογίας στην ιστοδελίδα μας https://kontoleon.com.gr στο τμήμα ‘”coMra”.