Θεραπεία coMra

H Τσέχα αθλήτρια Denisa Barešová δεν χρειάζεται συστάσεις σε όσους ασχολούνται με το άθλημα Αερόμπικ. Έχει κατακτήσει 1 Παγκόσμιο χρυσό, 3 Πανευρωπαϊκά και 5 Εθνικά Πρωταθλήματα στο Άθλημα Αεροβικής! Είναι εκπαιδεύτρια NTC, προσωπική γυμνάστρια και αθλητικό μοντέλο φυσικής αγωγής.

Η Vlaďka Barešová, μητέρα της Denisa και επαγγελματίας εκπαιδεύτρια και προπονήτρια στο άθλημα Αεροβικής, επέλεξε τη Θεραπεία-coMra για την προετοιμασία της Denisa για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αθλητικού Αερόμπικ το 2012 και μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία της:

“Eίχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τη θεραπεία-coMra και το Delta Λέιζερ κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών της κόρης μου, την οποία προπονούσα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αθλητικού Aerobics 2012. Συμπεριλάβαμε τη θεραπεία-coMra στο πρόγραμμά μας 3 μήνες πριν το πρωτάθλημα για τρεις βασικούς λόγους:

  • Θέλαμε να ενισχύσουμε τον οργανισμό κατά τη διάρκεια της πιο απαιτητικής και πιεστικής φάσης της προπόνησης πριν τον αγώνα και κυρίως λόγω μίας μονοπυρήνωσης που είχε περάσει η Denisa ένα χρόνο πριν και δεν είχε ακόμη πλήρως ανακάμψει
  • Είχε ένα πόνο στο γόνατο ο οποίος την ταλαιπωρούσε για λίγους μήνες και παρ’ όλο που η Denisa πέρασε από διαδικασίες αποκατάστασης, δεν γινόταν καλά
  • Θέλαμε να δοκιμάσουμε τις θετικές επιδράσεις της θεραπείας-coMra κατά του στρες, για να αποκτήσει η Denisa την απαιτούμενη ψυχική ισορροπία πριν τους αγώνες

Με βάση την εμπειρία μου με τη θεραπεία-coMra, είμαι σίγουρη ότι η Θεραπεία-coMra θα μπορούσε να συμβάλει στην πρόληψη, αποκατάσταση ή/και στην επίτευξη και διατήρηση κορυφαίας αθλητικής κατάστασης σε κάθε επαγγελματία ή ερασιτέχνη αθλητή.”

Η γενικότερη λειτουργία της Θεραπείας-coMra στον οργανισμό εξηγείται αναλυτικά εδώ, στην ιστοσελίδα μας (δείτε τα άλλα τμήματα του μενού). Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι θεραπευτικές ιδιότητες των χαμηλής έντασης λέιζερ (LLLT – Low Level Laser Therapy) στον αθλητισμό έχουν διαπιστωθεί πολλά χρόνια πριν. Το νοσοκομείο Surugadai Nihon University Hospital (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής) στο Τόκυο της Ιαπωνίας, χρησιμοποιεί τη μέθοδο LLLT σε αθλητικές κακώσεις από το 1990, με καλά αποτελέσματα. Ωστόσο, δεδομένου ότι υπήρχαν ελάχιστα άρθρα αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας της μεθόδου LLLT για αθλητικούς τραυματισμούς, ο στόχος της επιστημονικής αυτής μελέτης ήταν να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα της μεθόδου LLLT στους αθλητικούς τραυματισμούς. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής ήταν ότι η LLLT είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για αθλητικές κακώσεις – τα συμπεράσματα έχουν δημοσιευθεί στην “US National Library of Medicine” (δείτε reference στο τέλος του άρθρου).

Η Θεραπεία-coMra είναι η μετεξέλιξη της LLLT, δεδομένου ότι εκτός από χαμηλής έντασης λέιζερ, έχει επιπλέον 3 ακτινοβολίες: χαμηλής έντασης υπέρηχο, φωτοθεραπεία και μαγνητικό πεδίο. Τα βασικά αποτελέσματα της εφαρμογής της Θεραπείας-coMra σε έναν αθλητή, είναι τα παρακάτω:

  • Καλύτερη απόδοση: λιγότερη μυϊκή κόπωση, καλύτερη δυνατότητα αντιστάθμισης της έλλειψης οξυγόνου, περισσότερη δύναμη
  • Αύξηση της μυϊκής απόδοσης και καθυστέρηση της κόπωσης των μυών
  • Ταχύτερη ανάκτηση δυνάμεων μετά την προπόνηση ή και μεταξύ προπόνησης και αγώνα
  • Μείωση πιθανοτήτων βλαβών και φλεγμονών στο σκελετό και τους μύες

Για περισσότερες πληροφορίες, περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και αν χρειαστεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας! 🙂

References:
Low level laser therapy for sports injuries – Morimoto Y1, Saito A, Tokuhashi Y.