Θεραπεία coMraΥγεία

Οι Αδενοειδείς εκβλαστήσεις είναι ευρύτερα γνωστές ως κρεατάκια. Η χειρουργική τους αφαίρεση (αδενοτομή) θεωρείται σχετικά ασφαλής και απλή, και ως εκ τούτου συνιστάται συχνά ως μια εύκολη λύση για Ωτορινολαρυγγολογικά (ΩΡΛ) προβλήματα στα παιδιά. Ωστόσο, τα κρεατάκια έχουν λειτουργικό λόγο ύπαρξης και η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι «απλή» και σύντομης διάρκειας, δεν γίνεται όμως χωρίς άγχος ή/και συναισθηματικό τραύμα στα παιδιά. Έτσι, είναι συνετό να εξεταστεί από τους γονείς εάν η χειρουργική επέμβαση είναι πραγματικά απαραίτητη.

Πριν να μοιραστώ μαζί σας πώς μπορεί η Θεραπεία-coMra να βοηθήσει ώστε να αποφευχθεί η χειρουργική επέμβαση, ας δούμε τι είναι τα κρεατάκια και ποιός είναι ο ρόλος τους. Οι γενικές αυτές πληροφορίες είναι από την ιστοσελίδα KidsHealth, αλλά παρόμοιες πληροφορίες και δεδομένα μπορείτε να αντλήσετε από πολλές αξιόπιστες ιατρικές πηγές, ή/και τον ίδιο το γιατρό σας.

Τα κρεατάκια αναπτύσσονται και αυξάνουν σε όγκο από την ηλικία των 3 έως και 8 ετών περίπου. Στη συνέχεια υποστρέφουν και συνήθως στην ηλικία των 10-12 ετών δεν υπάρχουν πλέον κρεατάκια. Σε αντίθεση με τις αμυγδαλές που βρίσκονται στο πίσω μέρος του στόματος (ρινοφάρυγγα), τα κρεατάκια βρίσκονται στο πίσω μέρος της μύτης. Παρά τις διαφορετικές τους θέσεις, τα κρεατάκια είναι ουσιαστικά αμυγδαλές και διαδραματίζουν επίσης παρόμοιο ρόλο. Είναι λεμφικός ιστός που συμμετέχει στην άμυνα του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων – με λίγα λόγια προστατεύουν από τις μολύνσεις με την παγίδευση μικροβίων που εισέρχονται από το στόμα και τη μύτη.

Όταν το λεμφικό αυτό σύστημα προσπαθεί να καταπολεμήσει μία λοίμωξη, ο λεμφικός ιστός μπορεί να διογκωθεί προσωρινά. Ως αποτέλεσμα και λόγω της θέσης τους, τα κρεατάκια προκαλούν ρινική απόφραξη και πολλές φορές απόφραξη και της ευσταχιανής σάλπιγγας με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις αυτιών (οξεία μέση ωτίτιδα ή εκκριτική ωτίτιδα). Σε ηλικία 3-5 ετών, ο γιος μου είχε επαναλαμβονόμενες τέτοιες ωτίτιδες, οι οποίες μετά από ιατρικό έλεγχο διαγνώστηκε ότι προέρχονταν από τη διόγκωση των αδενοειδών εκβλαστήσεων.

Πώς μπορεί η Θεραπεία-coMra να βοηθήσει στην αποφυγή της χειρουργικής επέμβασης; Ένα από τα περιστατικά για το οποίο υπάρχει και σχετική συνέντευξη στο blog της Radiant Life Technologies RLT Blog είναι η απόδειξη για τα «θαυματουργά» (όπως τα αποκάλεσε ο γιατρός) αποτελέσματα της Θεραπείας-coMra στα κρεατάκια.

Εν συντομία, το συγκεκριμένο περιστατικό αφορά μία 5χρονη, η οποία ασθενούσε συνεχώς και είχε συσταθεί στους γονείς της από ειδικούς ΩΡΛ να προχωρήσουν σε αδενοτομή. Το μέγεθος των αδενοειδών εκβλαστήσεών της είχε κριθεί αρκετά μεγάλο και η μέθοδος που χρησιμοποιούσαν στην Βουλγαρία τότε (2010) για τον καθορισμό του μεγέθους ήταν μέσω μιας συσκευής φωτός. Ο πατέρας της μικρής, Αλέξανδρος 32 ετών, ο οποίος ζει στη Σόφια Βουλγαρίας, ήταν διστακτικός να προβεί σε τέτοια επέμβαση και ξεκίνησε μαζί με τη γυναίκα του να ερευνά εις βάθος την ανάγκη επέμβασης και τι θα σήμαινε για την κόρη τους μια τέτοια απόφαση. Αποφάσισε να δοκιμάσει τη Θεραπεία-coMra και όπως μας είπε, όταν επέστρεψε στον ΩΡΛ για την ίδια εξέταση καθορισμού του μεγέθους των αδενοειδών εκβλαστήσεων της κόρης του μετά την ολοκλήρωση του πρωτοκόλλου της Θεραπείας-coMra, ο γιατρός του είπε ότι το μέγεθoς των αδενοειδών εκβλαστήσεων είχε «ως εκ θαύματος» συρρικνωθεί και δεν υπήρχε ανάγκη επέμβασης.

Πρόσφατα, 5 χρόνια μετά το περιστατικό, επικοινωνήσαμε με τον Αλέξανδρο, ο οποίος μας είπε ότι δεν προχώρησε ποτέ στην αφαίρεση των αδενοειδών εκβλαστήσεων της κόρης του, εξακολούθησε να χρησιμοποιεί τη Θεραπεία-coMra και η κόρη του είναι υγιέστατη.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις αγωγές Ωτορυνολαρυγγολογικών περιστατικών, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας coMra Hellas, κατεβάστε τον Οδηγό Χρήσης και διαβάστε το τμήμα «Ωτορινολαρυγγγολογία». 🙂