Θεραπεία coMraΥγεία

Τα κατάγματα των πλευρών είναι ένας από τους συνηθέστερους τραυματισμούς του θώρακα. Παρατηρείται πολύ έντονος πόνος στην πλευρά η οποία έχει υποστεί κάταγμα, κυρίως εάν βρίσκεται κοντά στην περιοχή της κοιλιάς. Ταυτόχρονα, η πρόκληση στη θεραπεία τους έγκειται στο γεγονός ότι τα πλευρά δεν είναι δυνατόν να ακινητοποιηθούν λόγω της λειτουργίας της αναπνοής. Έτσι, ο πόνος γίνεται εντονότερος με την αναπνοή, τον βήχα ή το φτέρνισμα. Καμία στάση δεν μπορεί να ανακουφίσει τον τραυματία και ο πόνος μπορεί να επιδεινώνεται την πρώτη εβδομάδα και να διαρκέσει έως οκτώ (8) εβδομάδες.

Στο εν λόγω περιστατικό, έχουμε κάταγμα πλευρών σε κυρία 53 ετών. Συγκεκριμένα, 2 πλευρές του θώρακα υπέστησαν κάταγμα μετά από κάκωση από πτώση. Οι τραυματισμοί αυτού του είδους σε ηλικία άνω των 50 είναι αρκετά σοβαροί και χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση. Την ημέρα του τραυματισμού, η κυρία επισκέφθηκε γιατρό, ο οποίος μετά από εξέταση της έδωσε το πράσινο φως να επιστρέψει σπίτι και να ξεκουραστεί, με εκτιμόμενο χρόνο θεραπείας 4-6 εβδομάδες. Την ίδια εβδομάδα, η τραυματίας ξεκίνησε αγωγές με τη Θεραπεία-coMra, και πιο συγκεκριμένα έκανε την Χειρουργική #3 καθημερινά, και την Γενική #3 περιστασιακά/συμπληρωματικά.

Μετά την 1η κιόλας θεραπεία, ένιωσε μια αίσθηση χαλάρωσης και ενδυνάμωσης. Την 3η ημέρα της θεραπείας, παρατήρησε σημαντική ανακούφιση από τον πόνο και, όπως φαίνεται στην εικόνα “3η ημέρα”, η μελανιά είχε αρχίσει να υποχωρεί αρκετά. Σε μία εβδομάδα από την έναρξη της θεραπείας ο μώλωπας έδειξε σημαντικά σημάδια επούλωσης και εξομάλυνσης των ιστών, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία “7η ημέρα”. Μετά από 2 εβδομάδες, δεν υπάρχουν πλέον ίχνη από μελανιές και πρήξιμο! Ένιωθε απλώς μια ευαισθησία στην περιοχή.

Η ίδια αποφάσισε να συνεχίσει και να συμπληρώσει 5 εβδομάδες θεραπευτικών αγωγών με τη συσκευή Delta, κυρίως με επίκεντρο την τραυματισμένη περιοχή. Η κυρίως αγωγή της Θεραπείας-coMra που έκανε ευλαβικά αυτό το διάστημα ήταν η Χειρουργική #3 τρεις (3) φορές την ημέρα κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων, και κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων ελάττωσε βαθμιαία τη συχνότητα των θεραπειών λόγω βελτίωσης της κατάστασής της. Επιπλέον, συμπλήρωνε περιστασιακά τη θεραπευτική της αγωγή με την Γενική # 3, καθ’ όλη τη διάρκεια των 5 εβδομάδων.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η κυρία αυτή δεν σταμάτησε καθόλου τις δραστηριότητές της, δεδομένου ότι πήγε στη δουλειά τη Δευτέρα μετά το ατύχημά της και δούλευε καθ’ όλη τη διάρκεια των υπόλοιπων 4 εβδομάδων. Αυτό σημαίνει ότι έκανε κινήσεις που δεν βοηθούσαν στη θεραπεία της. Παρ’ όλα αυτά και λόγω της φορητότητας της συσκευής Delta, οι θεραπείες γίνονταν κανονικά από την ίδια είτε ήταν στο γραφείο, είτε στο σπίτι.

Η θεραπευτική της πρόοδος απεικονίζεται ξεκάθαρα στις εικόνες! 🙂